Jani Kazaltzis doet emotionele getuigenis: "Zag plots mijn naam op het graf staan"

door: LHX
Jani Kazaltzis Tussen 4 buren
Afbeelding bron: Play4

Deze week is Jani Kazaltzis te gast in de podcast 'Peter Van de Veire & De zandloper'. Hij vertelt er openhartig over de moeilijke relatie met zijn vader.

Na Jani Kazaltzis' coming-out verbrak zijn vader al het contact met hem. Twee jaar lang hadden de twee geen contact, tot Jani's opa overleed. Vanaf toen probeerde zijn vader opnieuw contact te zoeken.

Tien jaar na de dood van zijn opa vond Jani's vader het tijd was dat Jani het graf ging bezoeken. Ze moesten daarvoor drie uur rijden vanuit de plaats waar ze wonen in Griekenland. Het werd een bijzonder emotionele uitstap.

"Ik moest van papa alleen naar het graf van mijn opa", vertelt hij. "En ik stond daar en zag plots mijn volledige naam op het graf staan, Ioannis Kazaltzis. Ik ben vernoemd maar mijn opa en daar bij dat grag kreeg ik een raar gevoel."

Toen hij terugkeerde naar de auto zag hij zijn vader, die anders nooit over zijn gevoelens praatte, voor het eerst met tranen in de ogen. Tijdens de terugrit kwam alles er plots uit. "Papa begon uit zichzelf heel oprecht te zeggen dat hij vond dat hij geen goede vader is geweest en dat hij daar spijt van had", aldus Jani. "Het was superintens, we hadden ook gesprekken over mijn coming-out."

Het was met andere woorden een rollercoaster van emoties. "We hebben geweend, maar ook geroepen en dan weer gehuild en dan waren we plots weer kwaad. Maar het gesprek is me tot op de dag van vandaag bijgebleven."