Kat Kerkhofs heeft boodschap voor 'Dancing with the Stars'-kijkers: "Belangrijk dat mensen dat beseffen"

door: LHX
Gert Verhulst en Kat Kerkhofs in 'Dancing With The Stars'
Afbeelding bron: Play4

Zaterdag is het zover: het is de finale van 'Dancing with the Stars'. Voor veel kijkers staat het al vast wie er gaat winnen: turnster Nina Derwael.

Het dansen gaat Nina Derwael bijzonder goed af, en daarom krijgt ze wel eens negatieve commentaren. "Ik vind het soms jammer dat mensen zeggen dat ze het oneerlijk vinden omdat het voor mij veel makkelijker is", zegt ze in 'Katje with the Stars'.

Sommige kijkers vinden zelfs dat Nina nooit had mogen meedoen, omdat ze een topsporter is. Dat vindt Nina niet eerlijk. Ze wil dan ook nóg maar eens duidelijk maken dat dansen iets heel anders is dan turnen, en dat ze heel wat bewegingen heeft moeten afleren.

"Dat is echt wel zo", beaamt Kat Kerkhofs. "Simone Biles, een collega-turnster, heeft ook meegedaan aan 'Dancing with the Stars' in Amerika. Die deed dat helemaal niet zo goed." Ze wil dan ook voor eens en voor altijd iets duidelijk maken. "Ik denk dat het belangrijk is dat mensen echt wel beseffen dat die sport volledig los staat van het dansen."