Kijkers Play4 trekken grote ogen na wat ze zien in het programma ‘Shalom Allemaal’: “Daar kunnen wij nog iets van leren”

door: PMN
Shalom Allemaal
Afbeelding bron: Play4

Op Play4 kan je het programma ‘Shalom Allemaal’ bekijken. Je kan er de Joodse gemeenschap in ons land volgen en je leert er ook kennismaken met hun gewoontes.

De kijkers van ‘Shalom Allemaal’ trekken grote ogen na wat ze gezien hebben in de aflevering. Zo ging het over WhatsApp-groepjes. De populairste WhatsApp-groep in de Joodse gemeenschap is die van ‘Chaverim’.

Het is een WhatsApp-groep waarin iemand die hulp nodig heeft, het kan laten weten. Iemand zal je daarna gratis komen helpen. Dat kan gaan als je ‘s nachts thuiskomt en je bent je sleutel vergeten of je hebt een lekke band. Het kan 24 uur per dag, zeven dagen op zeven.

“Daar kunnen wij nog iets van leren”, reageren de kijkers op de sociale media. Het is voor velen een aangename kennismaking met de Joodse gemeenschap. “Heel veel respect voor wat jullie doen. Ze hangen enorm samen.”

Het programma valt dus in de smaak bij de kijkers. “Het is een topprogramma. Elke week blijft het boeien. Super om zo’n programma op tv te kunnen zien.”