Liese Luwel uit 'Big Brother' gaat heldhaftig in tegen security op Pukkelpop: "Ben er nog niet goed van"

door: LHX
Liese Luwel uit 'Big Brother'
Afbeelding bron: Instagram @lieseluwel

Net als vele anderen was 'Big Brother'-finaliste Liese Luwel het afgelopen weekend op Pukkelpop te vinden. Daar deed ze iets onvergetelijks.

Door haar multiple sclerose moet Liese Luwel vaak ontzettend dringend plassen. Even wachten is dan absoluut geen optie. Het was voor haar dan ook een erg onaangename verrassing toen bleek dat om vier uur 's nachts de toiletten op Pukkelpop sluiten.

Toen ze er aankwam, zag ze er een hele groep meisjes staan die allemaal naar het toilet moesten. De mannen van de security hadden echter een lint opgehangen en lieten niemand passeren.

"Ik zag dat allemaal gebeuren, en ik voelde aan mijn blaas: het is nu of nooit", vertelt ze op TikTok. "Dus ik pak gewoon dat lint vast en ga eronderdoor. Ik kijk de securityman aan en zeg: 'Ik moet nú pissen. En wel snel ook!" Ze hoorde iedereen achter zich roepen en applaudisseren.

"Ze wilden me tegenhouden, maar ik was te snel. Ik begin te lopen, en ik draai me om en roep: 'Pissen is een basisrecht! Girlpower! Als ik bijna op het toilet ben, draai ik me weer om en zie ik heel die menigte gewoon door dat lint naar het toilet lopen. Ik ben er nog niet goed van. Het was net een scène uit een film."

"Ik heb gewoon een opstand gestart", concludeert ze. "En ik ben er eigenlijk heel trots op. Want jullie laten ons allemaal volle bak bier en water drinken, en dan mogen we niet plassen."

@lieseluwel Ge had erbij moeten zijn #pukkelpop #voorjou ? origineel geluid - Liese Luwel