Linde Merckpoel wint 'Celebrity MasterChef' en stapt meteen met opvallende vraag naar productie

door: COS
Linde Merckpoel en Hakim Chatar in 'Celebrity MasterChef Vlaanderen'
Afbeelding bron: Play4

Na 12 intensieve kookopdrachten kent Vlaanderen de winnaar van 'Celebrity MasterChef Vlaanderen': Linde Merckpoel. Linde wierp zich tijdens het kookavontuur op tot gedoodverfde winnaar en maakte die favorietenrol uiteindelijk ook waar.

In de finale onderscheidde Linde Merckpoel zich door de jury onder andere twee sterrenwaardige sauzen voor te schotelen. Hakim Chatar legde het inductievuur aan de schenen van Linde, maar greep net naast de titel. Boris Devis overleefde eerder in de aflevering de mysterybox challenge niet.

Voor Linde was 'Celebrity MasterChef Vlaanderen' een grote uitdaging. De opnames vonden immers kort na de geboorte van haar tweede dochtertje plaats. "Dochter Jackie was vijf maanden toen we met 'Masterchef' begonnen", zegt Linde in Nieuwsblad.

Het dochtertje van Hakim was nog maar drie maanden. "We zaten dus in hetzelfde schuitje. Hakim en ik konden dit avontuur enkel realiseren met de grote hulp van onze partners. Ze zouden een aparte trofee moeten krijgen", vindt Linde.

Linde mocht een mooie prijs mee naar huis nemen: ze heeft een etentje tegoed bij Hof Van Cleve, tijdens de laatste week dat Peter Goossens er achter het fornuis staat. "Hakim gaat mee én onze partners. We hebben gevraagd of dat mocht", aldus Linde.