Lotte Vanwezemael maakt strikte afspraken met Play4: "Dat mag het vooral niet worden"

door: BCM
Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Play4

In het nieuwe tv-programma ‘Da’s dikke liefde’ gaan vier koppels de strijd aan tegen hun ongezonde gewoontes. Vanaf 23 mei kunnen we de reeks bekijken op Play4.

De koppels die hun levensstijl proberen te veranderen, worden onder de hoede genomen door dokter Servaas Bingé en seksuologe Lotte Vanwezemael. Die laatste kreeg al meteen harde kritiek te verwerken op sociale media.

“Het is pure bodyshaming”, luidt de beschuldiging. Lotte Vanwezemael werd overigens zelf al het slachtoffer van bodyshaming tijdens ‘Dancing with the Stars’ en dus zijn mensen verbaasd dat zij hieraan wilde meewerken.

Lotte benadrukt dat er geen sprake is van bodyshaming in het programma. "Voor ik toezegde dat ik zou meewerken, wilde ik er zeker van zijn dat er respectvol zou worden omgegaan met de deelnemers", zegt Lotte in Humo.

"Zo'n typisch uitlachprogramma op z'n Amerikaans, dat mocht het vooral niet worden", zegt ze. "Het zijn ook lang niet allemaal morbide obese mensen in 'Da's dikke liefde', wel mensen die voor veel Vlamingen herkenbaar zullen zijn”, sluit Lotte Vanwezemael af bij Humo.