Lotte Vanwezemael reageert zelf op kritiek op 'Da's dikke liefde'

door: LHX
Lotte Vanwezemael in 'De Cooke & Verhulst Show'
Afbeelding bron: Play4

In het nieuwe Play4-programma 'Da's dikke liefde' worden koppels met een maatje meer gecoacht door Servaas Bingé en seksuologe Lotte Vanwezemael om een betere levensstijl te creëren. Het concept werd op heel wat kritiek onthaald.

"Waarom moeten dikke mensen eerst afvallen vooraleer ze media-aandacht verdienen?", wordt er onder andere geschreven op sociale media over 'Da's dikke liefde'. "Het is 2022, hoe is dit mogelijk?"

Een vraag die veel opduikt, is waarom een dergelijk programma over dikke mensen moet gaan. Er zijn immers heel wat slanke mensen die er minstens even slechte levensgewoonten op nahouden. "Maar dat levert waarschijnlijk minder spectaculaire uitlach-tv op", klinkt het verontwaardigd.

In 'De Cooke & Verhulst Show' probeert Lotte Vanwezemael die kritiek te weerleggen. "Ik snap dat mensen reageren omdat het een heel gevoelig thema is, maar soms denk ik ook: wacht het programma toch af", zegt ze. "We doen dit echt met goede intenties, en het programma op zich is veel breder dan wat er nu al verschenen is."