Nathalie Meskens over erg bijzondere geboorte van zoontje Loé: "Het was echt met trillende handen"

door: COS
Nathalie Meskens in 'De Slimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Maandag maakt Nathalie Meskens haar opwachting in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Het VTM-gezicht neemt plaats naast Commy Achuo en Fien Germijns.

Op het kaartje van Erik Van Looy staat dat Nathalie Meskens een heel bijzondere keizersnede heeft meegemaakt: ze heeft de baby er zelf uitgehaald. "Dat was fantastisch", vertelt Nathalie, die in september 2021 mama werd van zoontje Loé. In maart van 2020 werd ze al mama van Lima.

De geboorte van Loé was een geplande keizersnede. Een avond ervoor kreeg ze een telefoontje van haar gynaecoloog. "We zijn iets aan het onderzoeken om de moeder iets meer betrokken te krijgen bij een keizersnede", klonk het.

"Normaal is dat achter een groen doek. 'Dus we doen dat doek weg en we geven je steriele handschoenen, dan kan je zelf het kindje uit je buik halen. Zie je dat zitten?' Ik denk: wow, amai, dat vind ik wel heftig. Maar natuurlijk zie ik dat zitten om dat te proberen. En zo geschiedde."

"Ze hebben wel drie keer moeten zeggen: 'Je mag hem eruit halen. Nathalie, het is de moment.' Ik was zo zenuwachtig. Het was echt met trillende handen. Gelukkig zie je het vreselijke niet. Tot je je eigen zoon ter wereld mag zetten, toch met een keizersnede. Dat was waanzinnig mooi."