Nick Kraft levert zware kritiek op makers van 'Big Brother': "Om te kotsen"

door: LHX
Nick Kraft
Afbeelding bron: Photonews

Kempenaar Nick Kraft nam drie jaar geleden deel aan 'Big Brother'. Daar schopte hij het tot in de finale, die hij uiteindelijk verloor van Jill Goede.

'Big Brother' mag dan een afgesloten hoofdstuk zijn voor Nick Kraft, toch volgt hij het huidige seizoen met argusogen. Daarbij is hem iets opgevallen.

"Ik snap eigenlijk niet dat mensen de afleveringen nog geloven", schrijft hij op Facebook. "Zoveel knip- en plakwerk."

"Ik zie filmpjes van de livestream voorbijkomen waarbij je echt merkt dat iemand enorm leuk is, en daar komt geen seconde van in de afleveringen. En mensen die niet oprecht en leuk zijn hebben dan tien minuten per dag dat ze 'leuk' zijn en dan steekt de aflevering vol."

Ook na zijn eigen deelname, toen hij de afleveringen van zijn seizoen achteraf bekeek, merkte hij dat de productie mensen framet. "Ik zei soms dingen of deed iets met mijn mimiek, terwijl ik zelfs niet bij het gesprek zat. Of – knip knip – iets helemaal anders bedoelen dan je eigenlijk hebt gezegd. Om te kotsen eigenlijk."

Hij trekt dan ook een duidelijke conclusie. "Wil je een beeld over hoe de mensen echt zijn, dan moet je live kijken. En zelfs dan is het niet 100% realistisch."

"Echt jammer", vindt hij. "En ook echt gevaarlijk voor sommige mensen. Zeer teleurstellend dit."