Nina Derwael eerlijk over vervelend aspect aan 'Dancing with the stars': "Moest ik aan wennen"

door: LHX
Nina Derwael
Afbeelding bron: Play4

De trainingen bij 'Dancing with the stars' waren voor alle deelnemers erg intens. Toch viel het voor Nina Derwael eigenlijk wel mee.

In vergelijking met de zware trainingen die turnster Nina Derwael gewoon is, waren die van 'Dancing with the stars' eigenlijk wel goed te doen. Dat vertelt ze in de podcast 'De 10 meest gegoogelde vragen over...'.

"Het was wel zwaar en het waren lange dagen en lange uren. Het was iets compleet anders dan wat ik gewend ben", zegt ze. "Maar echt zwaar voor mijn lichaam zou ik het niet noemen."

Volgens haar is turnen erg zwaar voor je gewrichten en pezen, en dat was bij het dansen heel anders. "In het turnen moet ik alles zelf doen: ik moet mezelf in de hoogte krijgen en zelf landen. Maar nu was er iemand, mijn lieftallige danspartner Simone, die mij mooi ophief en zachtjes terug neerzette", klinkt het.

Toch was er één ding dat ze lastig vond. "Het enige waaraan ik moest wennen, waren die hakken." In het dagelijkse leven draagt ze immers weinig hoge hakken. "Ik werk altijd op blote voeten."