Nu Bart De Pauw voor het eerst in zeven jaar gesproken heeft: “De échte reden waarom het interview gaf”

door: PMN
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Pauw heeft voor het eerst in zeven jaar opnieuw van zich laten horen. De gevallen tv-maker deed dat eerder deze week in het Play4-programma ‘De Tafel van Gert’.

 

Je kan je de vraag stellen waarom Bart De Pauw net nu dat interview gaf? Mediawatcher Marc Coenegracht denkt bij Het Laatste Nieuws de echte reden te kennen. “Het is de gekende vlucht vooruit, dat zagen we eerder ook al bij Bart”, luidt het.

“Toen de zaak intern losbarstte bij de VRT, heeft hij de vlucht vooruitgenomen door zelf een filmpje te posten waarin hij de zaak voor het eerst kenbaar maakte. Hij heeft dat nu opnieuw gedaan naar aanleiding van de documentairereeks ‘Het proces dat niemand wou’ van Tess Uyterhoeven. De rollercoaster is opnieuw in gang geschoten doordat hij vooraf probeerde in te spelen op de VRT-bazen om de uitzending toch aan te passen of te schrappen.”

"De rollercoaster is opnieuw in gang geschoten doordat hij vooraf probeerde in te spelen op de VRT-bazen"

Coenegracht denkt niet dat we De Pauw nog als presentator op tv gaan zien. “Of het zou een documentairereeks moeten zijn over alle dingen die hij gedaan heeft en nog nooit verteld heeft. Hij wil nog achter de schermen werken. Ik denk dat Bart De Pauw nog nooit de Bart De Pauw kan zijn zoals wij hem kenden.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp