SPOILER – Emotionele plottwist bij Big Brother: deze bewoner verlaat het huis

door: ASX
Big Brother 2023
Afbeelding bron: GoPlay

Het is zaterdag en naar goede gewoonte betekent dit dat alweer een bewoner het Big Brother huis heeft moeten verlaten. Deze week werden Ali, Charlotte en Lindsey genomineerd door Michelangelo. Omstreeks 21 uur werden de drie uit hun lijden verlost.

Verrassing alom, geen enkele van de drie bewoners op de pijnbank moest vanavond huiswaarts keren. Rob besliste namelijk tijdens de live-uitzending om vrijwillig op te stappen, nadat hij eerder op de week aan Big Brother te kennen gaf niet langer te kunnen doorgaan in het avontuur.

De oudste deelnemer van deze reeks sukkelt dan ook al enkele weken met een aantal fysieke ongemakken. Zowel de knie als de nek van Rob willen al een tijdje niet meer mee, waardoor de Nederlander zich met heel veel pijn doorheen het avontuur moest slepen.

De huisarts kwam drie keer langs in het bekende huis en Rob kreeg zware medicijnen voorgeschoteld, maar dat bleek niet voldoende te zijn. “De koek is op”, vatte Big Brother het mooi voor hem samen. Rob kreeg 48 uur bedenktijd en besliste daarna om het Big Brother – huis definitief te verlaten.

Charlotte kreeg van de kijkers thuis het minst aantal stemmen, waardoor het avontuur voor haar er normaalgezien op zat. Door het vrijwillig opstappen van Rob mag de West-Vlaamse nog minstens één weekje langer in het huis blijven. Wel is ze automatisch genomineerd voor volgende week. Ali en Lindsey, de twee andere genomineerden, wisten de kijkers wél te overtuigen en zitten niet langer in de gevarenzone.

Een onverwachte wending in het spel, die gepaard ging met hoogoplopende emoties. Vooral de dochter van Rob kon haar emoties niet de baas toen ze haar vader terugzag. “Ik ben zo ongelofelijk trots op je”, klonk het bijzonder geëmotioneerd. Rob zelf kijkt ook voldaan terug op zijn deelname: “Nog nooit zat iemand van mijn leeftijd zo lang in het spel”, luidt het fier.