Anuna De Wever slaat mea culpa na de kritiek op haar uithaal naar Gert Verhulst

door: MRO
Anuna De Wever en Gert Verhulst
Afbeelding bron: Photonews

Anuna De Wever heeft gereageerd nadat ophef was ontstaan over een tweet die ze de wereld in stuurde als reactie op een interview waarin Gert Verhulst haar op de korrel nam.

Gert Verhulst had in een interview in De Morgen gezegd dat Anuna De Wever de partij Groen stemmen heeft gekost bij de verkiezingen in 2019.

De klimaatactiviste reageerde fors op Twitter: "Een oude witte hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft".

Er kwam bijzonder veel kritiek op de tweet van Anuna De Wever, onder meer van verschillende toppolitici.

De Wever heeft intussen zelf gereageerd. Ze laat weten dat ze boos was. "Ik was boos. Voor de zoveelste keer moest ik iets incasseren zonder tegenwoord en het niet aan mijn hart laten komen."

"Als gevolg tweette ik een ongenuanceerd bericht over een onderwerp dat véél groter is dat een twitter debat. Vind ik dat het onderwerp relevant is? Ja. Maar dat was de foute manier en moment om het aan te brengen."

De klimaatactiviste zegt dat het een les voor haar is. "We zeggen allemaal wel eens dingen uit frustratie en woede. Ik bewonder degene die daar vrij van zijn. Als gevolg daarvan heeft het een heel ander, ongenuanceerd debat gestart over iets waar ik totaal niet op doelde."