Bart De Wever begrijpt boosheid bij bevolking: "Dat maakt de mensen razend"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever voelt dat de Vlaming boos is en dat het vertrouwen in de politiek bijzonder klein is. De voorzitter van N-VA haalt daarvoor een belangrijke reden aan. 

"Mensen voelen dat de elite lacht met hun sociaal-economische toekomst en hun identiteit. De elite promoot enkel nog individualisme en kosmopolitisme terwijl ze tradities van gewone mensen criminaliseert", vertelt Bart De Wever in een uitgebreid interview met 'Het Laatste Nieuws'.

Hij verwijst daarbij naar de ophef die ontstond in de stad Gent waar aanvankelijk werd aangekondigd dat Queen Nikkolah op 6 december naar het stadhuis zou komen voor een alternatief sinterklaasfeest. Intussen werd beslist dat Queen Nikkolah op een andere locatie zal komen.

De Wever spaart de kritiek niet. "Het idee dat alles wat we hebben als traditie 'fout fout fout' is? Daar braken de mensen van. Dat maakt ze razend. En mij ook."

"Ik pleit voor tolerantie in mijn boek 'Over Woke'. Alles kan evolueren, maar het idee dat we identiteit met elkaar delen is belangrijk. Als je alles in stukken snijdt en altijd dezelfde mensen culpabiliseert, krijg je een apartheid waardoor je mensen verliest."