Bart De Wever haalt fors uit: "Franstalige politici hebben me toen weggehoond tot en met"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft in een boodschap op Facebook fors uitgehaald naar het gebrek aan verstrengde maatregelen in Brussel de afgelopen periode ondanks de hoge coronacijfers. De voorzitter van N-VA pleit ervoor om nu niet het ganse land in lockdown te plaatsen, maar per provincie in te grijpen.

"Op 22 juli namen we op stedelijk vlak in Antwerpen zware maatregelen tegen corona en niet veel later ook provinciaal. Er werd in de stad ook een testdorp opgezet", schrijft Bart De Wever.

"Ik merkte toen op dat Brussel zeer snel dreigde te volgen inzake besmettingen (me baserend op de toen al alarmerende Brusselse hospitalisatiecijfers). De Brusselse en Franstalige politici hebben me daarop weggehoond tot en met. Vervolgens deed het paars-groene bestuur in Brussel niets... tot ze nu op de rand van de afgrond zijn gekomen."

"De Ecolo-minister van Gezondheid ging tijdens de zomer gewoon op vakantie en bekloeg zich recent over het vele afval dat je krijgt als je veel testen afneemt. En de Groene minister van Welzijn was tot heden nergens te bespeuren. Brusselse gegevens over clusteropsporing zijn er simpelweg niet. Deed men eigenlijk überhaupt iets?"

Provinciale lockdown

"Vandaag pleiten diverse Franstaligen voor een nieuwe lockdown voor het hele land. Mag ik voorstellen om dit provinciaal te bekijken? We kunnen ons baseren op de 7-daagse cijfers m.b.t de hospitalisaties per 100.000 inwoners. Die parameter is zuiver objectief."