Bart De Wever neemt ingrijpend besluit: “Met die partij kan je weinig aanvangen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever lijkt zijn keuze gemaakt te hebben. Bij de volgende verkiezingen in 2024 wil hij in zee met de PS van Paul Magnette.

“Het is nu kijken wat het wordt in 2024. In het beste geval is de verkiezingsuitslag zo vernietigend voor de liberalen, die ons dit hebben aangedaan en Vlaanderen laten uitkleden in ruil voor de Wet­straat 16, dat een confederale omslag onvermijdelijk is”, legt Bart De Wever (N-VA) uit in ‘De Tijd’. 

“Er wordt dan veel mogelijk, want PS-voorzitter Paul Magnette heeft in zijn gesprekken met mij kleur bekend. Hij heeft me toevertrouwd dat Elio Di Rupo niet wilde dat de socialistische troepen werden voorbereid op een confederale omslag en dat Magnette dus een scherpe bocht moest nemen, maar dat was wel wat hij wil.”

Een samenwerking met het Vlaams Belang lijkt verder weg dan ooit.” Het is moeilijk daarop vooruit te lopen, maar het Vlaams Belang is een hoogst problematisch verhaal”, gaat De Wever verder. 

"Met het Vlaams Belang kan je niet veel aanvangen"

“Dat is een partij waar je niet veel mee kan aanvangen. Ik had gedacht dat het leiderschap - Tom Van Grieken is echt baas in eigen huis geworden na zijn verkiezingsoverwinning - zich zou ontdoen van alles wat die partij niet fréquentable maakt.” 

“Maar ik zie niks gebeuren, integendeel. Op sommige vlakken is dat erger dan ooit. Het blijft een politieke hooligan die voortdurend oppositie voert tegen de N-VA. Niet tegen Vivaldi. Daarmee wordt een grote hypotheek gelegd op 2024. Ik moet maximaal in staat zijn om mijn gemeenschap naar confederalisme te leiden. Als ik daarin te zwak sta en extreemrechts wordt groter dan de N-VA, dan is het naar de knoppen. Met die mensen kan je geen zaken doen.”