Bart De Wever weet het zeker: “Op deze manier moeten we die loodzware crisis overwinnen”

door: PMN
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Het zijn geen makkelijke tijden. De coronacrisis blijft maar aanslepen en mensen zien nog maar weinig lichtpuntjes.

Antwerps burgemeester Bart De Wever gaf naar aanleiding van 11 november een toespraak. Hij weet hoe we deze crisis kunnen overwinnen.

“In deze tijden van crisis is het belangrijker dan ooit terug te denken aan wat vorige generaties hebben doorstaan tijdens die oorlogen en het vele leed.” 

“En na de Grote Oorlog was er ook nog eens de Spaanse griep. Dat was een pandemie die voor miljoenen slachtoffers zorgde. Dat waren er nog veel meer dan de oorlog zelf.”

“Met de bescheiden kennis van toen heeft men zich daar doorgesparteld. Veerkracht, dat is het toverwoord dat de mensheid nodig heeft en vandaag meer dan ooit.”

"Moeten ons hier samen doorheen spartelen"

“Wie had kunnen denken dat we in deze tijd, in de wereld, in ons land en in onze stad, weer zo’n loodzware beproeving moeten doormaken? We moeten allemaal ons steentje bijdragen en onze sociale contacten tijdelijk on hold zetten. We moeten aandacht hebben voor elkaars fysiek maar ook mentaal welbevinden.”

“We moeten kijken naar onze kinderen en de leerachterstand die ze dreigen op te lopen. Maar we moeten er ons vooral samen doorheen spartelen. Samen met elkaar zal ons dat lukken, zoals vorige generaties dat ook is geluk.”