Bart Tommelein fronst wenkbrauwen over Frank Vandenbroucke: “Is wel overdreven van hem”

door: PMN
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

De coronamaatregelen zijn opnieuw strenger geworden. Tot en met vijftig personen mag je feesten alsof corona niet bestaat. Met meer dan vijftig personen moet je een mondmasker dragen. In de horeca moet men ook altijd je coronapas controleren.

Minister Frank Vandenbroucke wil dat er meer controle komt. Hij roept ook op tot een boycot van zaken die de regels niet strikt naleven.

“Ik vond het wel overdreven dat hij het woord ‘boycot’ gebruikte”, klinkt het bij Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, in ‘De Zevende Dag’.

“Het is geen juist woord in deze context. Ik denk dat hij bedoelde dat je er niet moet vanuit gaan dat de overheid alles wel altijd zal regelen.”

“Als hij dat bedoelt, ben ik het wel eens. Er is een groep mensen die het niet zo nauw nemen met de regels.”

“Als de minister dan ook nog eens oproept voor een boycot, dan krijg je een resultaat van iets dat hij niet bedoelde.”

Nochtans wil minister Vandenbroucke dat de politie ook meer gaat controleren. “De minister weet intussen al twee jaar dat hij op de politie kan rekenen.”

“Er zijn daar wel een aantal beperkingen. Als hij wil dat de burgemeesters moeten regelen dat die opvolging er komt moet hij weten dat ik geen agenten van de bomen kan plukken.”

“Zo gaan er ook een aantal taken niet uitgevoerd kunnen worden. We gaan sowieso met streekproeven moeten werken, dat kan niet anders.”