Bart Tommelein heeft een duidelijke mening over de corona-aanpak van regering-De Croo

door: WVDS
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

België zit voor een tweede keer in lockdown en dat is een zeer correcte beslissing van de regering-De Croo. Dat vindt de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) die blij is dat de focus volledig ligt op het vermijden van sociale contacten.

“Er zal altijd kritiek komen op maatregelen die genomen worden, elke keer zullen er voor een bepaalde sector wel negatieve gevolgen zijn. We sluiten niet graag restaurants of cafés of winkels. Integendeel, maar dit is een noodsituatie om ons gezondheidssysteem, dat tot de beste van de wereld behoort, niet helemaal in duigen te laten vallen.”

“Het is duidelijk dat er op basis van de coronacijfers korte en krachtige maatregelen moeten genomen worden en dat doet deze regering. De maatregelen zijn geconcentreerd op het vermijden van sociale contacten. Mensen kunnen zich nu bijvoorbeeld nog wel vrij verplaatsen in tegenstelling tot de eerste golf.”

“Ik denk dat de regering-De Croo onmiddellijk de juiste toon heeft gezet en goede maatregelen heeft genomen. Eénheid in commando en éénheid in communicatie is belangrijk. Ik roep op om te stoppen met iedereen zijn ding te laten doen, het is geen tijd voor politieke spelletjes nu.”