Björn Rzoska eerlijk over tegenvallende peilingen voor zijn partij Groen: “Zij gaan er ons bovenop helpen”

door: WVDS
Bjorn Rzoska
Afbeelding bron: Photonews

Groen maakt deel uit van de Vivaldi-regering, maar de partij doet het niet goed in de peilingen. In de meest recente peiling doet PVDA het beter dan Groen. Vlaams fractieleider Björn Rzoska gelooft dat de ministers en schepenen die voor Groen mee beleid voeren de partij er bovenop zullen helpen.

Groen trok met grote verwachtingen naar de verkiezingen in 2019, maar bleef onder de verwachtingen. “Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat we de verkiezingsuitslag van mei 2019 niet hadden verwacht. We hadden heel goede lokale verkiezingen achter de rug. We hebben ons potentieel toen veel te weinig verzilverd.”

“Sindsdien zitten we af en toe in de hoek waar de klappen vallen. Maar ik ga niet bij de pakken blijven zitten, we hebben nu drie sterke ministers en een pak sterke schepenen in centrumsteden. Zij gaan er ons terug bovenop helpen.”

“We moeten mensen niet uitleggen, maar laten zien dat groen beleid op termijn wel degelijk rendeert. We moeten ook duidelijk maken dat groen beleid niet kan zonder sociaal beleid. We hebben dat te weinig duidelijk gemaakt. Dat is de weg die we moeten bewandelen om een duidelijk verschil te maken ten opzichte van PVDA. Zij laten klimaatmaatregelen heel makkelijk vallen als er een sociaal probleem opduikt.”

Bekijk het interview met Björn Rzoska in onderstaande video.