Bouchez hekelt uitgelekt voorstel van Vandenbroucke: “Moet een tekstfout zijn”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een voorstel opgemaakt waarbij de vrijstelling op sociale bijdragen bij een eerste aanwerving aangepast wordt.

De regering-Michel voerde indertijd een vrijstelling van de sociale bijdragen in voor iemand die voor het eerst bij een bedrijf ging werken.

De maatregel kost een miljard euro, maar leverde tot nu toe weinig jobs op, zo klinkt het bij verschillende sociale partners. Daarom wil minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) de vrijstelling beperken, zowel in tijd als wat het bedrag betreft.

Het voorstel moet door de diverse partijen nog goedgekeurd worden. Vooruit en Groen zijn voor, ook CD&V en Open VLD lijken er geen probleem mee te hebben.

Nu kan iemand die miljoenen verdiend ook van die vrijstelling genieten, wat niet de bedoeling was. Volgens La Libre Belgique komt er een plafond van enkele duizenden euro's per kwartaal en wordt het beperkt tot 6,5 jaar.

Enkel MR ligt behoorlijk dwars. “Als dit lek juist is, moet het een tekstfout van de socialistische ministers zijn, want dat voorstel gaat volledig in tegen het regeerakkoord dat in het levenslange behoud voorziet van de maatregel die is ingevoerd”, schrijft hij op Twitter.