Conner Rousseau spreekt harde taal: “Afschuw van de politiek? Ik kan het begrijpen"

door: PMN
Conner Rousseau - Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau heeft voor het eerst gereageerd nadat zijn ontslag door de koning werd geweigerd. Rousseau moet samen met Egbert Lachaert verder. Ze krijgen tot woensdag om het vertrouwen weer te herstellen. Dan moeten ze opnieuw verslag uitbrengen bij de koning.

“Ik ben preformateur, maar ook een jonge gast van 27 om iets te verwezenlijk in de politiek. Mijn partij heeft altijd zijn verantwoordelijkheid genomen”, zie Conner Rousseau op een persconferentie.

“Er zijn heel wat mensen die een afschuw hebben van de politiek. Ik kan ze geen ongelijk geven na dit weekend. We hadden eindelijk zicht op een akkoord. De inhoud is voor ons de enige oplossing om uit deze politieke impasse te komen. Gezondheid en veiligheid zijn belangrijke thema’s, om nog maar de klimaatproblematiek te zwijgen.”

“Je moet ons vergeven dat ikzelf en mijn partij enorm teleurgesteld zijn als bepaalde actoren aan tafel terugkomen op een akkoord. Ze willen mensen provoceren. Ik begrijp met de beste wil niet waarom iemand dit project wil doen mislukken. Ze willen met de Belgen hun voeten spelen.”

"Ze willen provoceren, dit doen mislukken"

“De koning weigerde mijn ontslag. Ik ben vereerd dat de koning vertrouwen stelt in mijn persoon. Ik ben ervan overtuigd dat we oplossingen moeten zoeken met iedereen die dat wil. Om het gebrek aan vertrouwen te herstellen zullen heel sterke signalen nodig zijn.”

“Als de koning mij dat vraagt, probeer ik het onmogelijke te doen. Ik hoop dat men stopt met spelletjes te spelen en te saboteren. Ik ga verder geen verklaringen meer afleggen. Ik ga verder werken met mijnheer Lachaert. Mensen hebben het recht om te weten wat er aan de hand is.”