Conner Rousseau tevreden: “Stond niet in regeerakkoord, maar ik heb het er toch doorgekregen”

door: WVDS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-regering heeft de afgelopen tijd verschillende maatregelen genomen om de extreem hoge energiefactuur te verlichten. Zelfs mensen die werken hebben het momenteel moeilijk met de plotse prijsstijgingen. Zijn de maatregelen die de regering-De Croo nam wel voldoende?

Wij legden die vraag voor aan Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit. “Absoluut, zeker als je vergelijkt met wat andere landen doen. Er is geen enkele regering in de wereld die zoveel investeert in de koopkracht als de onze. Dat gaat over pensioenen verhogen, btw verlagen en een premie voor stookolie, dat vind ik allemaal superbelangrijk.”

“De steunmaatregelen gaan in september geëvalueerd worden. Wat ons betreft, mogen de maatregelen op dat ogenblik gewoon verlengd worden. De prijzen gaan dan nog steeds hoog zijn.”

“Het is wel belangrijk dat we deze eerste horde nu genomen hebben. De btw verlagen naar 6 procent is iets wat ik al heel lang vraag. Dat stond niet in het regeerakkoord, maar ik heb het er toch doorgekregen”, beklemtoont Rousseau.

“We zijn dus wel heel hard ons best aan het doen voor al de Deborah’s van deze wereld. Tuurlijk zal het nooit genoeg zijn wat je geeft en het mag voor iedereen altijd meer zijn, maar toch heb ik heel wat positieve berichten ontvangen.” 

Wat de Vooruit-voorzitter betreft had de regering wel sneller met maatregelen mogen komen. “Het heeft veel te lang geduurd. Ik had de beslissingen veel liever sneller genomen, maar de keuzes die we gemaakt hebben, zijn zeker goed, daarvan ben ik overtuigd.”