De Wever 6e keer voorzitter van N-VA? Ondervoorzitter Parys heeft een duidelijke mening

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever is al sinds 2004 voorzitter van N-VA en kan voor een zesde termijn gaan nadat een afwijking in de statuten werd goedgekeurd. Volgens ondervoorzitter Lorin Parys lijdt het weinig twijfel dat De Wever zichzelf opnieuw zal opvolgen indien hij zich kandidaat stelt.

"Ik zou het alleszins een heel goede optie vinden. Het partijbestuur heeft unaniem en dan de partijraad met een score van meer dan 90% aan Bart De Wever de mogelijkheid gegeven om opnieuw kandidaat te zijn", vertelt Lorin Parys in De Ochtend op Radio1.

"De kandidaturen moeten pas over enkele weken binnen en dan zullen we zien wat Bart De Wever dan zelf beslist, maar hij is een raspaard zoals we er nog maar weinig hebben gezien na de Tweede Wereldoorlog. Het zou jammer zijn als we hem niet kunnen inzetten op een toppositie voor N-VA."

"Als Bart kandidaat is, denk ik dat iedereen onmiddellijk zal zeggen dat er niemand is die op dezelfde manier de partij kan leiden en ervoor kan zorgen dat we onze boodschap zo duidelijk kunnen zetten."