"Dit toont aan dat we voorzichtig moeten zijn met de islam"

door: STS
Hendrik Bogaert
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende Belgische politici hebben via sociale media gereageerd op de moordaanslag op schrijver Salman Rushdie. Die werd neergestoken en verkeert in kritieke toestand.

Hendrik Bogaert (cd&v) schrijft op Twitter: "De aanslag op Salman Rushdie toont aan dat we voorzichtig moeten zijn met de islam."

"Te veel potentiële moordenaars die steunen op in verhouding te veel radicale moslims. Die op hun beurt steunen op een in verhouding te brede basis van instemmers."

Egbert Lachaert (Open Vld): "Na een heel leven vechten tegen extremisme wordt hij nu toch geveld. De aanslag op Salman Rushdie is een voorbeeld van hoe een wereld er kan uitzien wanneer (religieus) extremisme het wint van het vrije woord. Onze gedachten zijn bij hem."

Theo Francken (N-VA) schrijft: "Iedereen die met Vivaldi te maken heeft zou beter zwijgen over Rushdie. Wat. Een. Hypocrisie. Drie weken geleden kost wat kost (!) voor het zomerreces de schandalige Asadi-deal (ruil binnenkort voorzien) stemmen en nu wat hoogdravend doen. Lafhartig medelijden. Bah."

Georges-Louis Bouchez (MR): "De aanval op Salman Rushdie is een aanval op de vrije meningsuiting. Het schokt ons. Misdaden of fobieën om religieuze redenen hebben geen plaats in een democratie."