Dreigement Van Quickenborne lokt reacties uit: "Kijk hoeveel Nederlanders hier nog komen winkelen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dreigt met hoge boetes voor mensen die tijdens de krokusvakantie toch zouden proberen een niet-essentiële reis te maken. Het zorgt voor verontwaardiging bij heel wat lezers op sociale media.

Vincent Van Quickenborne maakte duidelijk dat er zal gecontroleerd worden en dat mensen een boete zullen krijgen en rechtsomkeer moeten maken. Wie het daarna toch opnieuw probeert, riskeert een boete van duizenden euro's, maakte de minister duidelijk bij VTM Nieuws.

"Ik kan uw standpunt begrijpen maar is er enige rechtsgeldigheid voor de hogere boetes? Of is het enkel grootspraak en je wat populair te maken?", reageert Renee op Facebook.

"Zoals eerder die 30.000 Belgen ook vrijuit gingen zeker", zo verwijst Lenie naar de Belgen die uit een rode zone terugkeerden en niet beboet werden nadat ze zich niet lieten testen.

"Dan moet je nu kijken hoeveel Nederlanders hier nog komen winkelen. Als je kijkt hoeveel Nederlandse auto's aan de winkels staan. Is dat zware controle aan de grens?", vraagt Jeannine zich af.