Drie dagen voor verkiezingen maakt Bart De Wever enorme bocht over toekomst van België

door: PMN
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Zondag moeten we naar de stembus. Alle peilingen voorspellen een overwinning voor Vlaams Belang. N-VA deelt dan weer in de klappen.

N-VA hoopt zondag alsnog op een goed verkiezingsresultaat. Voorzitter Bart De Wever komt plots terug op artikel 1 van de standpunten van zijn partij. Zo hoeft van hem België niet langer gesplitst te worden.

“Ik voel mij verantwoordelijk voor de welvaart van alle mensen”, reageert De Wever bij Radio 1. “Gekke strategieën, revoluties, uit Europese Unie stappen, Brussel verliezen, improvisatie, amateurisme, daar heb ik een broertje aan dood.”

Voor Bart De Wever moet België niet meer gesplitst worden

“Het moet allemaal stap per stap gaan. Confederalisme is de volgende stap. Als dat goed werkt, volstaat dat ook voor mij. Ik heb geen obsessie voor een onafhankelijk Vlaanderen. Nationalisme is een instrument om goed te kunnen besturen, het is geen doel op zichzelf.”

“Als het confederalisme kan zorgen dat je je eigen financiële verantwoordelijkheid hebt, dat je welvaart in Vlaanderen kan versterken en beschermen, dan volstaat dat voor mij.”