Egbert Lachaert doet straffe onthulling over Bart De Wever: “Viel bijna van mijn stoel”

door: PMN
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Niet Bart De Wever, maar wel Egbert Lachaert slaagde er samen met Conner Rousseau in om een nieuwe regering op de been te brengen. Te bedenken dat de twee op een bepaald moment samen aan het onderhandelen waren.

Sinds de mislukte onderhandelingen leven N-VA en Open VLD op gespannen voet met elkaar. “Ik begrijp nog altijd niet hoe dat zo fout is kunnen lopen”, bedenkt Lachaert zich bij ATV.

“Toen ik voorzitter geworden ben heb ik een coalitie proberen te maken met N-VA en zonder de PS. Bart De Wever is achter mijn rug met de PS gaan onderhandelen.”

“Hij heeft dan ook een akkoord gevonden. Maar ik had totaal niet verwacht dat hij ons zo publiek ging vernederen. We waren crimineel verantwoordelijk als we zijn plannen niet zouden volgen.”

"Was een grote fout van Bart De Wever"

“Maar in die plannen zat niets liberaal. Er zat zelfs voor 4 miljard euro aan winst-vermogensbelasting in. Dat is een flinke dobber voor mensen die sparen. Er zaten ook alle socialistische eisen in.”

“Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het las. Als ik dan ook nog de boodschap kreeg dat ik daar niets aan kon veranderen. Sorry, op die manier overtuig je geen partners.”

“Het was fout van Bart De Wever om op die respectloze manier met ons om te gaan. Zo konden we niet anders. Maar ik ben wel zeer ontgoocheld over de manier waarop het gelopen is.”