Federale ambtenaren moeten na 17 uur geen telefoontjes meer beantwoorden van hun baas: “Moet ook in het algemeen plaatsvinden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Federale ambtenaren zullen vanaf 1 februari geen telefoontje van hun baas meer moeten opnemen na de diensturen. Dat besliste federaal minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter.

De Sutter wil dat ambtenaren na hun werk volledig “deconnecteren” en dus geen telefoontjes of mails moeten beantwoorden. Dat staat te lezen in een omzendbrief van haar.

“Het is een echt een cultuurwijziging die niet alleen binnen de overheid moet plaatsvinden, maar in het algemeen”, bedenkt Lode Godderis van van preventiedienst IDEWE zich bij Radio 1.

Maar in de omzendbrief staat niets van wat als er telefoontjes komen van klanten die je nodig hebben. “Het zal belangrijk zijn om met de leidinggevende afspraken te maken rond beschikbaarheid.”

“Welke gegevens deel je nog met klanten? Hoe zorg je ervoor dat mensen die niet aan het werk zijn niet meer kunnen bereikt worden door collega’s of klanten? Daar moeten we nog over nadenken.”

Download nu de gratis app van Redactie24