Geen fraai toekomstbeeld voor België: "Onze welvaart staat op het spel, tijd om wakker te worden"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bloomberg heeft een artikel gepubliceerd waarin het geen fraai beeld van ons land schetst. Het vermeldt dat de schulden snel oplopen en dat België op weg is om jarenlang de grootste tekorten in Europa te hebben.

Bart De Wever (N-VA) benadrukt de ernst van de situatie in ons land. "Dat een van de meest invloedrijke internationale mediagroepen zo over dit land schrijft, zou álle alarmbellen moeten doen afgaan. Onze welvaart staat op het spel. Tijd om wakker te worden!", reageert hij op 'X'.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vertelt dat hij best tevreden is met het rapport dat hij van zijn regering aan de kiezer kan voorleggen. 

"Ik kan een rapport presenteren, in volle crisisperiode hebben we gezorgd dat er groei in ons land is en die is hoger dan in de rest van de eurozone en we hebben meer jobs gecreëerd dan om het even welke regering de voorbije decennia heeft gedaan", aldus De Croo bij Villa Politica.

"We hebben een aantal fundamentele dossiers opgelost, het energiedossier en de flexijobs uitgebreid. Dat is een rapport waar ik mee naar de kiezer durf gaan. Is dat rapport perfect? Neen, dat is geen 10/10. Maar het was een coalitie van 7 partijen met soms zeer uiteenlopende meningen."