Groen zet niet enkel voluit in op de klimaatthema’s: “Ook impact hebben op andere dossiers”

door: WVDS
Wouter De Vriendt
Afbeelding bron: Photonews

Groen maakt deel uit van de Vivaldi-regering, maar komt vooral in de media als het gaat over het klimaat en de kernuitstap. Kamerfractieleider voor Groen-Ecolo, Wouter De Vriendt, benadrukt dat zijn partij ook impact heeft op andere thema’s.

 

“Ik denk dat mensen logischerwijze vaker in onze richting kijken als het gaat klimaatthema’s, maar ook in andere dossiers geven we de richting aan, in goed overleg met onze partners”, stelt De Vriendt in gesprek met Redactie24. Hij haalt enkele voorbeelden aan.

Accent op sociaal beleid

“Betreft het sociaal beleid heeft onze energieminister onmiddellijk geijverd om budget vrij te maken om de twintig procent meest kwetsbare mensen te voorzien van een sociaal energietarief.”

“Ook betreft het openbaar vervoer hebben wij beslist om te investeren in stiptere treinen, meer treinen en de stations beter toegankelijk te maken.”

Sterk Europa nodig

“België alleen kan het niet maken, we hebben een sterk Europa nodig. Nu is er binnen de regering een project pro Europa en daar hebben wij onze stempel ook op gedrukt. Bij ons geen nationalistische reflex om een of ander heimwee naar de afzonderlijke staten. Wij geloven in Europa.”

Download nu de gratis app van Redactie24