Grote festivals in augustus? Minister Vandenbroucke stelt de voorwaarden duidelijk

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Het zou mogelijk moeten zijn om in augustus festivals te organiseren in ons land. Er moet dan wel aan een aantal belangrijke voorwaarden worden voldaan.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt dat eerst het aantal corona-patiënten op intensieve zorgen onder de 500 moet zakken. 

Onder strenge voorwaarden moeten dan in augustus festivals kunnen georganiseerd worden. "Als we er willen in slagen om in de tweede helft van augustus grote festivals mogelijk te maken, van het type Pukkelpop of Tommorowland dan ga je ervoor moeten zorgen dat mensen die op zo'n festival komen veilig zijn voor de anderen", stelt Frank Vandenbroucke in De Zevende Dag.

"Je moet dus dat coronapaspoort gebruiken. Vergeet anders dat je grote evenementen organiseert. Je moet op het terrein dan ook testing organiseren en je moet ervoor zorgen dat de omvang van een festival toelaat dat je een coronapaspoort controleert en dat je testing ter plekke organiseert."

"Je gaat niet heel de wereld uitnodigen, maar enkel Europeanen. En zelfs binnen Europa zal je nog heel voorzichtig moeten zijn wie je daar toelaat want er zijn landen die mogelijk hun situatie op dat moment niet op orde hebben."