"Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Koen Geens zijn zeker niet uitgerangeerd"

door: WVDS
Maggie De Block Gwendolyn Rutten en Alexander De Croo van Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

De samenstelling van de regering-De Croo I is zeer vernieuwend. Veel nieuwe mensen komen in de spotlight te staan en gaan zich kunnen bewijzen. Daarnaast verdwijnen ervaren rotten zoals Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Koen Geens uit de spotlights, al is dat misschien tijdelijk. 

“Het voordeel van de vele nieuwe namen in de regering De Croo is dat zij kunnen starten met een schone lei. Op die manier creëer je de kans om een nieuwe dynamiek te brengen binnen deze ploeg”, zegt Karen Celis, politicoloog aan de VUB, aan Redactie24.

“Natuurlijk zullen mensen zoals Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Koen Geens niet volledig en te allen tijden van het politieke toneel verdwijnen. Binnen aanzienlijke tijd gaan we natuurlijk naar federale en regionale verkiezingen gaan. Ze zijn zeker niet uitgerangeerd.”

“Het is de vraag wie van de nieuwkomers op ministerieel niveau zich gaat kunnen profileren en waarmaken binnen deze regeerperiode. Op het einde van de rit zal moeten blijken wie concurrentie zal zijn voor de gevestigde waarden.”