Heeft Anuna De Wever Groen stemmen gekost? Wouter De Vriendt reageert

door: WVDS
Wouter De Vriendt
Afbeelding bron: Photonews

Anuna De Wever is uitgegroeid tot hét gezicht van de klimaatacties in ons land. Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen-Ecolo in de Kamer, heeft zeer veel respect voor de klimaatactiviste.

 

“Voor mij is de grote verdienste van Anuna De Wever dat zij de mensen een geweten schopt als het gaat over het klimaat. Zij heeft ervoor gekozen om op een heel militante manier actie te voeren en dat is ook haar rol.”

“Anuna is geen politica of lid van Groen, maar een jongere die ongerust is over haar toekomst en niet bij de pakken blijft zitten. Ik heb heel veel respect voor Anuna De Wever”, benadrukt De Vriendt in gesprek met Redactie24.

Stemmen gekost

Gert Verhulst liet in een interview enkele weken geleden optekenen dat Anuna De Wever Goen wel eens stemmen kan gekost hebben bij de vorige verkiezingen, maar daar hecht Wouter De Vriendt weinig geloof aan.

“Ik maak me geen zorgen dat we door haar kiezers verliezen, omdat we elk een andere rol hebben. Het is normaal dat zij met haar acties verder kan gaan dan Groen als politieke partij. Qua doelstelling voert Groen dezelfde strijd voor het klimaat. Wij beschouwen Anuna als een bondgenoot.”

Bondgenoten in bedrijfsleven

“Maar ook in het bedrijfsleven zien we die bondgenoten opduiken. Heel veel bedrijven staan klaar met groene investeringen. Ze willen hun projecten rond hernieuwbare energie eindelijk kunnen uitvoeren.” 

“Onze groene partij heeft meer en meer bondgenoten binnen de samenleving”

Download nu de gratis app van Redactie24