"Ik hoop dat onze gouverneur niet zo gek wordt om te verbieden dat tweedeverblijvers naar zee mogen komen"

door: WVDS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Het coronavirus en de bijhorende maatregelen zorgen ervoor dat het een bijzonder slecht jaar wordt voor het kusttoerisme. Jean-Marie Dedecker noemt het een 'economische ramp'.

“Economisch gaat het een ramp worden. Aan de kust hebben we de paasvakantie gemist en een halve zomer. Van de herfstvakantie die voor de deur staat weten we ook al dat die niet goed gaat zijn.”

“Aan de kust zal er veel volk komen, maar alleen mensen die een tweede verblijf hebben of bezoekers van de campings", vertelt Dedecker in gesprek met Redactie24. 

Door de strenge coronamaatregelen kunnen dagjestoeristen immers weinig komen doen aan zee. "Eéndagtoeristen die afzakken naar de kust gaan hoogstens kunnen wandelen. Plassen gaan ze bij wijze van spreken op het strand moeten doen.” 

“Er is geen enkele voorziening open. De tweedeverblijvers kunnen hun eten halen in de supermarkten, maar toeristen die eten afhalen, gaan dit in hun auto moeten opeten."

Tijdens de eerste lockdown mochten tweedeverblijvers niet naar zee komen en de burgemeester van Middelkerke hoopt dat de gouverneur deze maatregel nu niet zal nemen.

"Ik hoop dat onze sheriff, want onze gouverneur is een echte sheriff, niet zo gek wordt om te verbieden dat de tweedeverblijvers mogen komen, want we zitten in een opbod van maatregelen.“