Jambon heeft geen medelijden met minister Verlinden: “Gevolg van slordig werk”

door: BVDO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet te spreken over het ministerieel besluit waarin achterpoortjes zitten voor evenementen indoor.

Discotheken vonden een achterpoortje in het ministerieel besluit en organiseren nu zogezegde privé-feestjes tot ze weer normaal open kunnen. Dat was uiteraard niet de bedoeling. "Er werd niets gedaan met onze opmerkingen hierop", zei Jambon bij de regionale zender ATV. Jambon spreekt dan ook van slordig werk bij zijn collega’s.

"Als de wet een achterpoortje toelaat, is het logisch dat mensen daar gebruik van maken. Het is aan de wetgever om die achterpoortjes dicht te timmeren." Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) liet al weten dat Jambon aanwezig was op het moment dat het besluit gemaakt werd, maar dat nuanceert de minister-president.

"Wij hebben een overlegcomité en daar wordt een verslag van opgemaakt. Dat wordt goed onderhandeld. Maar daarna gaat de minister van Binnenlandse Zaken aan de slag om alles in een MB te gieten. Ze stuurt dat nog even rond - we hadden deze keer twee uur de tijd op er op te reageren - dan geef je je opmerkingen en dan doet zij verder met die opmerkingen wat ze wil. Er is geen overleg meer. De opmerkingen over de indoor evenementen, dat het te vaag geformuleerd was en er achterpoortjes waren, die hebben wij gegeven maar daar is geen rekening mee gehouden."