Jean-Marie Dedecker weet zeker: "Dan zullen Groenen verdwijnen en ik zal er geen traan om laten"

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker heeft donderdag verwoestend uitgehaald naar Groen. Hij vindt dat de Groenen een evenwicht moeten vinden tussen natuur en welvaart. Anders zullen ze verdwijnen, klonk het.

"Klimaatbestrijding is niet Sodom en Gomorra, beste vrienden. En ik woon aan de zee, en het is ook geen zondvloed", sprak Dedecker.

"Het gaat erom het evenwicht te vinden tussen de natuur en de welvaart van de mensen. En met jullie dogma's kunnen we dat niet meer."

"Voor mijn deur staan er 399 klimaatminaretten (Dedecker doelt op windmolens, red.) in zee. 82% van onze grond is landbouwgrond. Maar landbouwgrond is voor jullie Groenen geen natuur. Landbouwers zijn mensen die wél voor de natuur zorgen, weiden zijn wél natuur."

"Op die landbouwgrond achter mijn deur tracht men ook nog 88 klimaatminaretten te plaatsen, terwijl twintig kilometer verder, over de Franse grens, twee kernreactoren bijgebouwd worden."

"Als jullie dat evenwicht tussen natuur en welvaart niet vinden, beste groene jongens, dan zullen jullie verdwijnen. En ik zal er geen traan om laten."