Koning Filip heeft wat te vertellen over de lockdown en de coronamaatregelen

door: Redactie
koning Filip kersttoespraak
Afbeelding bron: Photonews

De kerstboodschap van koning Filip stond volledig in het teken van de coronacrisis. De vorst vertelde over de lockdown en waarom we de coronamaatregelen kunnen aanvaarden.

Koning Filip benadrukte in zijn toespraak dat de lockdown voor iedereen duidelijk maakt wat het betekent om uitgesloten te worden of om eenzaam zijn.

"Door de lockdown begrijpen we beter wat mensen die uitgesloten worden of eenzaam zijn moeten verduren. Meer dan ooit moeten we ervoor zorgen dat niemand nog wordt uitgesloten en dat iedereen een plaats krijgt in de maatschappij."

Over de lockdown vertelde de koning dat we de inbeperking van onze vrijheden kunnen aanvaarden aangezien onze vrijheid maar zinvol is als we deze met anderen kunnen beleven.

"Noodgedwongen wordt onze individuele vrijheid beperkt door de maatregelen die genomen zijn in de strijd tegen het coronavirus en die soms zware gevolgen hebben. Maar die beperkingen kunnen we aanvaarden in plaats van ze te ondergaan. Onze vrijheid is maar zinvol wanneer we ze samen met anderen kunnen beleven en inzetten voor het welzijn van anderen, van de hele samenleving."