Kristof Calvo krijgt veeg uit de pan en verontschuldigt zich: "Mijn excuses daarvoor"

door: MRO
Kristof Calvo Groen
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo (Groen) heeft afgelopen donderdag forse kritiek moeten incasseren in de Kamer. Hij verontschuldigde zich nadien.

Het was Peter De Roover (N-VA) die Kristof Calvo op de vingers tikte. "Collega Calvo, die wanneer hij in de micro spreekt het woord respect meer dan welk ander woord ook gebruikt, beschouwt het halfrond schijnbaar als een koffiekamer want iedere keer dat hij binnenkomt – het is al meermaals gebeurd – voert hij luidruchtig gesprekken met Jan en alleman." 

"Ik heb de indruk, collega Calvo, dat u best in quarantaine zou gaan om de werkzaamheden hier op een fatsoenlijke manier te kunnen laten plaatsvinden. Het ergert mij buitenmatig. De vraag van collega Vandenbroucke bijvoorbeeld verdiende ons aller aandacht, net zoals elke vraag die wordt gesteld."

"Wie wil babbelen en keuvelen met collega's, heeft hier heel wat wandelgangen om dat te doen. Ik ben uitermate verontwaardigd over het gebrek aan respect dat hier wordt opgebracht voor de vraagsteller."

Kristof Calvo verontschuldigde zich: "Ik wil mij verontschuldigen. Ik was inderdaad met mijn collega aan het overleggen. Ik was inderdaad aan het overleggen met een collega. Mijn excuus, als dat een andere vraag heeft gestoord. Dat is een terecht aandachtspunt van collega De Roover. Mijn excuses daarvoor."