Lachaert of De Wever, wie liegt?: "Wat Bart De Wever zegt klopt totaal niet"

door: MRO
Egbert Lachaert Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er al geruime tijd bovenarms op tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. In een interview met Newsweek.be ontkent Lachaert formeel wat Bart De Wever al wekenlang beweert.

Open Vld lag dwars op het moment dat Bart De Wever een akkoord had bereikt met PS-voorzitter Paul Magnette om een nieuwe federale regering te vormen. "Men heeft mij 7 maanden mijn nikkel laten afdraaien om dat akkoord met de PS te bereiken, om dan pas in ruil voor de Wetstraat 16 mij in de gracht te duwen, dat maakt dat ik zeg dat ik nu echt volledig klaar ben met de Vld", aldus De Wever.

De voorzitter van N-VA vertelde al meermaals dat Egbert Lachaert en Alexander De Croo hem enkele maanden geleden bezochten en verzekerden dat ze voor paars-geel zouden gaan en dat De Croo geen premier zou worden.

"Dat klopt totaal niet. Ik vind het heel vreemd dat hij dat aanhaalt. Hij zegt ook altijd dat vorig jaar hem mensen zouden gaan opzoeken zijn, ik weet niet wie dat zou zijn. Ik heb Bart De Wever de eerste keer persoonlijk gesproken twee weken voor ik partijvoorzitter werd", aldus Lachaert bij Newsweek.