Lachaert haalt uit naar De Wever: "Zijn kleuterachtig gedrag moet echt stoppen"

door: MRO
Egbert Lachaert Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Nadat de liberalen Bart De Wever over de federale regeringsvorming lieten struikelen zit het er bovenarms op tussen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en N-VA-voorzitter Bart De Wever

In Terzake op Canvas haalt Lachaert bijzonder hard uit naar zijn collega-voorzitter. " Bart De Wever geeft nu elk weekend een interview waarin hij de Vlaamse liberalen met de grond gelijkmaakt. Dat gaat terug op zijn frustratie dat hij niet in de federale regering zit."

"Eerlijk gezegd, ik denk dat dit kleuterachtig gedrag van mijnheer De Wever echt moet stoppen. Hij gedraagt zich als een kleuter die niet mag meespelen met de andere kinderen op de speelplaats."

"Die man heeft alle kansen gehad om in de federale regering te zitten. Hij heeft vorige zomer een kapitale fout gemaakt door de liberalen zeer onrespectvol te behandelen in de oefening die hij aan het doen was waardoor hij in de oppositie beland is."

"Dat is zijn eigen fout en het wordt eens tijd dat hij dat durft toegeven zodat we een streep onder die oorlog kunnen trekken."