Meyrem Almaci neemt Conner Rousseau flink op de korrel na Molenbeek-uitspraak

door: WVDS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zorgde voor ophef met zijn uitspraak dat het voor hem niet als België voelt wanneer hij door Molenbeek rijdt. Meyrem Almaci (Groen) toont geen begrip voor Rousseau.

“Ik kan geen begrip opbrengen voor de uitspraak van Conner Rousseau omdat hij beter weet. Je moet problemen durven benoemen, maar als buitenstaander zo veralgemenen terwijl het merendeel van de mensen in Molenbeek het beste willen voor hun gemeente en hun leven en zich daar hard voor inzetten, daar help je niemand mee.”

“Als zij dan nationaal en internationaal politicus na politicus horen die altijd diezelfde platitudes bovenhalen, hoe heb je die mensen daarmee geholpen? Daar is veel talent, er zijn veel initiatieven en dat haal je daarmee onderuit”, vertelt Meyrem Almaci in gesprek met Redactie24.

“Het is een klassieke mediastrategie dat je een relletje ontketent en achteraf nuanceer je. Ik deel de oproep om te zeggen dat we moeten investeren in emancipatie en dat er aandacht moet zijn voor integratie.”

“Het zijn wel onze mensen in Molenbeek. Het zijn zij die het beste aan het maken zijn van hun buurten en die dat imago willen keren. Hiermee komt er weer een slag. Het is zo makkelijk om dat te doen, maar zo schadelijk. Voor de mensen die er wonen biedt dat niet veel vertrouwen.”

“Een politicus van een linkse partij heeft toch echt wel de verantwoordelijkheid om dat goed in te schatten op voorhand. We hebben veel spektakel gehad, maar hoe is Molenbeek daar nu mee geholpen?”

Bekijk het gesprek met Meyrem Almaci in onderstaande video.