Minister Hilde Crevits neemt nieuwe crisismaatregelen: “Ruim 3.800 gezinnen dreigen in financiële nood te komen”

door: PMN
Hilde Crevits
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) neemt nieuwe crisismaatregelen. De minister maakte het nieuws zelf bekend.

Minister Hilde Crevits laat weten dat de varkenssector in Vlaanderen onder zware druk staat. De Belgische prijzen die onze varkenshouders ontvangen liggen op dit moment bij de laagste van Europa.

Tegelijk zijn de voederkosten de afgelopen maanden bijzonder hard gestegen. De situatie is dermate kritiek dat crisismaatregelen nodig zijn om de financiële positie van ruim 3.800 gezinnen in Vlaanderen te beschermen en tegelijk de transitie naar een meer duurzame productie mogelijk te maken.

De Vlaamse regering maakt daar 16 miljoen euro voor vrij. Minister Crevits vraagt ook een structurele aanpak op Europees niveau. Ze zal hiervoor pleiten tijdens  de Raad van Landbouwministers die vandaag samenkomt in Luxemburg.

“Als Vlaamse regering erkennen we dat de sector in moeilijkheden zit. Om erger te voorkomen, nemen we een aantal maatregelen om de varkenshouders bij te staan”, licht de minister toe.

“Er gaat hierbij aandacht naar liquiditeit, duurzaamheid en promotie. Ook tijdens de Europese landbouwraad trekken we aan de alarmbel.”

Download nu de gratis app van Redactie24