Minister Nathalie Muylle heeft belangrijke opdracht gekregen in verband met coronamaatregelen op langere termijn

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle blikt al vooruit op de volgende Nationale Veiligheidsraad. Ze heeft een belangrijke opdracht gekregen.


 

We mogen weer met twee gaan shoppen. “Er was een duidelijke vraag om het individueel winkelen te schrappen. Twee volwassenen uit dezelfde bubbel mogen weer met elkaar gaan winkelen”, legt minister Muylle uit bij VTM-Nieuws.

“Vanuit voedingswinkels kregen we te horen dat er buiten veel mensen staan te wachten. Als je dan met twee gaat winkelen, worden die wachtrijen nog langer. Zij kunnen dus beslissen om individueel winkelen te laten blijven gelden.”

“Ik verwacht dat winkels duidelijk gaan afficheren wat mag en niet mag. Buiten die voedingswinkels denk ik dat er overal met twee gewinkeld kan worden. We hebben ook nog de problematiek van de recepties.”

“Naar een volgende veiligheidsraad moeten we iets op langere termijn verzinnen. We moeten de komende maanden een coronaproof model hebben voor de winter zodat we niet om de twee weken de maatregelen moeten veranderen.”