"Onverdedigbaar dat migranten meer belastinggeld ontvangen dan gepensioneerde Vlamingen die gewerkt hebben"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

"Het is niet verdedigbaar dat migranten die hier aankomen meer belastinggeld ontvangen dan een gepensioneerde Vlaming die hier heel zijn leven gewerkt heeft." Dat stelt Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang.

De partij van Chris Janssens houdt een congres over migratie. Eén zaak is voor hem alvast duidelijk: wie wil genieten van sociale voordelen moet eerst bijdragen.

"De voorbije twee jaar komt een recordaantal asielzoekers in ons land aan en dat zijn vaak alleenstaande islamitische mannen. Het is niet uit fascinatie voor onze taal en cultuur dat zij duizenden kilometers afleggen om in België asiel aan te vragen", aldus Janssens in 'De Ochtend' op Radio 1.

"Dat is omwille van de sociale voordelen die ze hier krijgen. Dat moet wat ons betreft gestopt worden. Onze sociale zekerheid mag niet te grabbel gegooid worden aan heel de wereld."

"Het is echt niet aanvaardbaar dat migranten die hier aankomen meer belastinggeld ontvangen dan een gepensioneerde Vlaming die hier heel zijn leven gewerkt heeft."

"Het algemene principe moet zijn: eerst werken en bijdragen en dan pas heb je recht op allerlei sociale voordelen."