"Overdreven aandacht voor zaak-De Pauw, maar opstel voor groepsverkrachters"

door: Redactie
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over het feit dat de zaak-De Pauw voortdurend prominent aanwezig is in de media terwijl er amper gesproken wordt over de uitspraak van een rechter die een groep verkrachters een opstel liet schrijven.

Zes mannen die een vrouw in groep verkrachtten kregen van een rechter in Brussel een gevangenisstraf met uitstel, maar ze moeten wel een opstel schrijven. 

"Er is iets fundamenteel mis met ons rechtssysteem en uiteraard ook met onze media. Heeft u al iets gehoord van de zaak-De Pauw? Dat zal wel zijn: kranten, voorpagina's, extra bijlages, ... Willes nilles moet u een mening hebben over de zaak-De Pauw", zegt Tom Van Grieken.

"Of hij schuldig is of niet, dat laat ik in het midden, maar wat mij mateloos stoort is de overdreven aandacht van de media voor de zaak-De Pauw. Maar tegelijkertijd wanneer een meisje in groep verkracht wordt en dat dat krapuul er vanaf geraakt met een klein opstelletje over de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw en geen dag  de gevangenis in moet, dan is er iets fundamenteel mis met de wereldvreemdheid van rechters in ons land en met journalisten die absoluut geen voeling meer hebben met waar mensen echt kwaad van worden."