Pastoor slaat noodkreet: "Het is alsof wij katholieken besmettelijker zijn dan de rest"

door: WVDS
kerk communie
Afbeelding bron: pexels

De Tongerse pastoor Tony Hayen vindt dat de katholieken geviseerd worden door de strenge coronamaatregelen. Hij vraagt dringend perspectief.

"Wij worden als katholieken in dit land toch geviseerd in die zin dat in de kerk niets mag. In een voetbalstadion mag alles, maar voor een misviering kan dat niet", steekt Tony Hayen van wel in gesprek met Redactie24.

"We kunnen niet nog eens een jaar tegen ouders van communicanten zeggen dat het weer zonder oma en opa en meter en peter zal zijn. De mensen pikken dat niet meer."

"Ik heb op een plaats een eerste communie op 4 september. Ten vroegste vanaf 1 september gaat er misschien iets kunnen. Hoe gaan wij die mensen dan nog verwittigen en hoe gaan zij hun familie dan nog kunnen uitnodigen?"

"Wij zijn heel volgzaam geweest, maar we worden daar niet voor beloond, terwijl de schreeuwers van het eerste uur ondertussen allemaal al beloond werden."

"Ik heb op een gegeven moment in de kerk gezegd dat het is alsof wij katholieken veel besmettelijker zijn dan om het even wie."

Vrijdag staat een nieuw Overlegcomité op het programma en de pastoor hoopt dat daar beslist wordt over de nodige versoepelingen.

"Wij zijn heel volgzaam geweest, maar op een gegeven ogenblik wordt de frustratie zo groot. Wij willen geen gekke dingen doen, maar een klein beetje souplesse zou toch wel mogen."

Tags tony hayen