Peter Pan en Dumbo geblokkeerd, Jean-Marie Dedecker ergert zich: "Wat is het volgende?"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Disney+ blokkeerde Peter Pan, Dumbo en De Aristokatten voor kinderen in zijn streamingdienst omwille van racistische stereotypes. Jean-Marie Dedecker vindt het allemaal toch een stap te ver gaan.

"Wat is het volgende? Worden de meesterlijke films van Roman Polanski of Woody Allen straks ook van het scherm verbannen?", vraagt hij zich af in een opiniestuk bij Knack.

"Politieke correctheid is de meest ongelukkige godsdienst ter wereld" zei zanger Nick Cave vorig jaar nog in The Guardian. Het is stilaan fascisme aan het worden, vermomd als goede manieren."

"De zuivering van meningen, het opkuisen van het verleden, de angst om te beledigen en het onderdrukken van culturele tradities, uit koudwatervrees om een of andere verdwaasde minderheidsgroep niet voor het (religieus) hoofd te stoten, bereikt stilaan een hoogtepunt" schrijft Jean-Marie Dedecker.

"Straks vragen de hindoes een koeienbellenverbod in Zwitserland, de Mohammedanen een alcoholverbod op de oktoberfeesten in München, en de gelijkheidsgoeroe's een gendervrij toilet in Kaboel."