Politici wijzen Anuna De Wever terecht: "Is dat nu zo moeilijk?"

door: MRO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Anuna De Wever heeft zich de kritiek van verschillende toppolitici op de hals gehaald. De aanleiding is een tweet waarin ze Gert Verhulst bestempelt als 'een oude witte hetero man'.

Gert Verhulst had in een interview in De Morgen gezegd dat Groen stemmen heeft verloren bij de verkiezingen in 2019 door Anuna De Wever.

De klimaatactiviste reageerde als volgt: "Een oude witte hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft. What else is new?"

Verschillende politici veroordelen de reactie van De Wever met klem. 

"Tip (ook al komt die van een witte hetero man, diepe excuses daarvoor): focus op het inhoudelijk debat. Met persoonlijke aanvallen verbetert het klimaat niet", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

"Onverdraagzaamheid verschijnt in vele gedaanten. Kunnen we stoppen met de mening van een persoon te herleiden tot leeftijd, huidskleur, geaardheid en geslacht? Is dat zo moeilijk?", reageert staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V).

"De “ach het is weer een blanke hetero man” reactie duikt trouwens meer en meer op. Even fout als de “ach het is weer een zwarte / een homo / een vrouw” en als je dat niet kunt inzien ben je wat mij betreft deel van het probleem", vervolgt Mahdi.

"Dat hele “oude witte hetero man”gedoe van de woke brigade: Onverdraagzaamheid en verwerpelijke discriminatie van het zuiverste soort", schrijft Maurits Vande Reyde (Open Vld).