Premier De Croo komt met aankondiging over energiecontracten: "Daar werken we aan"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De torenhoge energiefactuur weegt voor veel mensen bijzonder zwaar door op hun budget. Dat beseft ook premier Alexander De Croo (Open Vld). Hij kondigt aan dat hij, samen met minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aan maatregelen werkt zodat energieleveranciers opnieuw vaste tarieven aanbieden.

"Onze eerste prioriteit als regering was van bij het begin, ook in de coronaperiode, altijd het beschermen van de mensen. Dat was ook nodig, want velen staan onder druk."

"Het zijn niet enkel de kwetsbare gezinnen die vandaag financieel onder druk staan, ook alleenstaande moeders en kleine zelfstandigen staan bijzonder zwaar onder druk. De middenklasse heeft het bijzonder moeilijk", aldus Alexander De Croo in de Kamer.

"De hoofdreden is de energiefactuur, waar het verschil tussen bijvoorbeeld een variabele factuur of een vaste factuur vaak tot een paar honderd euro's kan oplopen. Verschillende leveranciers bieden vandaag geen vaste tarieven meer aan."

"Samen met mevrouw Van der Straeten werken we de nodige maatregelen uit om ervoor te zorgen dat er opnieuw vaste tarieven kunnen worden aangeboden, om onze burgers meer stabiliteit te kunnen bieden."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app